appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
Voor de deeg:
200 g zachte boter,
80 g poedersuiker,
2 pakjes bourbonvanillesuiker,
2 eigeel, 280 g bloem,
120 g gemalen amandelen.
Bovendien: 2 pakjes vanillesuiker,
50 g suiker, 125 g poedersuiker.

 

Bereidingswijze
De ingrediënten van de deeg vermengen. Afgedekt 1 uur op een koude plek laten
staan. Deel portiegewijs op bebloemd bakpapier tot rollen vormen van ongeveer
3 cm doorsnee. De deelrollen in folie wikkelen en ongeveer 1 uur op een koude
plek laten staan. De rollen in ongeveer 1 cm dikke plakken snijden. Kleine hoorntjes vormen en op bakpapier leggen.
In het midden van de voorverwarmde fornuis bij 200 graden ongeveer 8 - 10 minuten bakken. De overige ingrediënten (vanillesuiker, suiker en poedersuiker) vermengen
en de warme vanillekipferl erin baden.

Tip
Hoe groter het kerstbrood, hoe sappiger en lekkerder. U kunt daarom bovenstaand recept verdubbelen en een extra groot kerstbrood bakken. De baktijd moet u dan
met een half uur verlengen. U kunt het kerstbrood eventueel met bakpapier
afdekken.

©2007 Maison Culinaire