groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletje
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 8 personen
Deeg: 1 kg vast kokende aardappelen,
zout, 100 g gemalen amandelen,
1 citroen, 4 grote eieren, 60 g boter,
50 g Parmesan, 2-3 el rozemarijnnaalden,
vers gemalen peper.
Vet voor de vorm,
150-200 g Schwarzwälder ham,
30 g boter, 2 el amandelblaadjes.

 

Bereidingswijze
Voor het aardappeldeeg: de aardappelen afspoelen en in zoutwater ongeveer
20 minuten laten koken. De aardappelen schillen en door een aardappelpers
drukken. Aardappelen met amandelen, gewreven citroenschaal, eieren,
zachte boter, Parmesan en 2 el gehakte rozemarijnnaalden tot een glad
deeg kneden. Met zout en peper op smaak brengen. Een vlakke ovenvaste
vorm (Ø 30 cm) invetten. De vorm met ham uitleggen zodat de plakjes over
de rand hangen. Het aardappeldeeg erin vullen en glad strijken.
De overhangende hamplakjes naar het midden leggen. De boter in vlokjes
over de aardappeltaart verdelen en de amandelblaadjes en eventueel iets
rozemarijn eroverheen strooien. In het voorverwarmde fornuis bij 200 graden (heetlucht 170 graden) 35-40 minuten laten bakken.

Eet smakelijk!

Per persoon: 200 kcal, 14 g vet

 

©2007 Maison Culinaire