groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletje
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 8 personen
250 g bloem,
125 g koude boter,

4 eieren, zout,

vet voor bakvormpjes,

100 g magere spekjes,
1 ui, 2 bos bieslok
,
200 g vers geraspte Emmentaler,
zwarte peper uit molen,
nootmuskaat.

 

Bereidingswijze
Bloem, kleine boterklompjes, 1 ei en zout tot een deeg verwerken.
Een kogel
vormen en deze minimaal 1/2 uur in de koelkast leggen.
De vormpjes van
ongeveer 6 cm doorsnee invetten. Met een dun
laagje deeg uitkleden. De oven
op 200 g verwarmen. Voor de vulling
de spekjes en de ui in kleine blokjes snijden en zacht stoven. Bieslok
schoon maken en in kleine rolletjes snijden.
De geraspte kaas met
de ui, spekjes, bieslok en 3 eieren verroeren. Met zout,
peper en
nootsmuskaat op smaak brengen en in de vormpjes verdelen.
De
miniquiches 15 tot 20 minuten bakken.
Nog warm uit de vormpjes halen.
De miniquiches smaken lauwwarm het best!

Eet smakelijk!

Per persoon: 155 kcal, 11 g vet

 

©2007 Maison Culinaire