spinaziesalade met geitenkaas
   pastasalade met courgette
   maatjesharing met asperge
   pastasalade met kip
   haringsalade
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 porties
1 kip (ongeveer 1,3 kg),
2 l kippenbouillon,
250 g suikerschoten.
1 bos lente-uien,
250 g pasta (farfalle of penne),
zout, 2-3 limoenen, 1 stuk gember (30 g),
2-3 el honing, vers gemalen peper,
6-7 el notenolie, 2 el sesamolie.

 

Bereidingswijze
De kip afspoelen, in de kokende kippenbouillon leggen en ongeveer 1 uur
koken. De kip uit de bouillon nemen en laten afkoelen. Het vlees van de huid
en de botten afhalen en in stukjes snijden. De suikerschoten afspoelen en in
een beetje kippenbouillon 2 minuten koken. De overige kippenbouillon kunt u
voor een lekkere soep bewaren. De suikerschoten koud afspoelen en drogen.
De lente-uien in fijne ringen snijden. De pasta volgens gebruiksaanwijzing in
zoutwater garen. Voor de saus de limoenen heet afspoelen en de schil in fijne
strepen schillen. Het sap van alle limoenen uitpersen. De gember schillen en fijnhakken. Alle ingrediënten vermengen en ten minste 1 uur op een koele plek
zetten. Met zout en peper op smaak brengen en serveren.

Tip: smaakt ook lekker met blokjes meloen.

Eet smakelijk!

Per portie: 450 kcal, 33 g vet

©2007 Maison Culinaire