penne met courgette en ricotta
   pasta met rukola
   omelet met tomaat
   tomaten-risotto
   pasta met broccoli
   farfalle met geitenkaas
   risotto met parmezaan en tijm
   gevulde paprika
   koolrabi met risottovulling
   pasta met spinazie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
1 kleine venkelknol, 1 grote wortel,
2 el olijfolie,
100 ml groentebouillon,
1 el Pernod,
50 ml witte wijn met een klein beetje citroensap,
150 g slagroom, 150 g geitenkaas,
zout, vers gemalen witte peper,
300 g farfalle.

 

Bereidingswijze
De venkelknol halveren en het harde gedeelte eruit snijden. Het venkelgroen
afsnijden en bewaren. De venkel in dunne plakjes snijden. De wortel schillen,
in de lengte halveren en in plakjes snijden. De olie in een pan verwarmen en de groente erin 3 minuten stoven. De groentebouillon, Pernod en de witte wijn erbij
geven en het geheel 5 minuten stoven. De slagroom en de geitenkaas onderroeren
en met zout en peper op smaak brengen. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing
in zoutwater garen, afgieten en meteen met de saus vermengen. Het venkelgroen hakken en over de pasta geven.

Smaakt heerlijk met vers gewreven Pecorino-kaas.

Eet smakelijk!

Per portie: 530 kcal, 23 g vet

©2007 Maison Culinaire