penne met courgette en ricotta
   pasta met rukola
   omelet met tomaat
   tomaten-risotto
   pasta met broccoli
   farfalle met geitenkaas
   risotto met parmezaan en tijm
   gevulde paprika
   koolrabi met risottovulling
   pasta met spinazie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
250 g wilde en natuurrijst,
zout, 4 paprika, 2 sjalotjes,
500 g shii-take, 1-2 el boter,
100 g fontina kaas (of middeloude gouda),
vers gemalen peper,
3 stengels gladde peterselie,
500 g tomaatblokjes (blik),
1/2 bos tijm, evt. 1 el balsamico azijn.

 

Bereidingswijze
De rijst afspoelen en in een halve liter zoutwater ongeveer 25 minuten koken.
In een zeef laten uitlekken. De deksel van de paprika afsnijden en de pitten verwijderen. De sjalotjes schillen, halveren en in dunne plakjes snijden. De
shii-take met een keukendoek schoonvegen en halveren. De boter verhitten,
de sjalotjes en shii-take erin aanbraden en met zout en peper op smaak brengen.
De kaas grof raspen en met de sjalotjes, paddestoelen en 100 g gekookte rijst mengen. De overige rijst warm houden. Met zout en peper op smaak brengen en
met de gehakte peterselie vermengen. De vulling in de paprika vullen en in een ovenvaste vorm zetten. De tomaatblokjes rondom verdelen. In de voorverwarmde oven bij 200 graden (heetlucht: 170 graden) garen. De paprika op borden plaatsen.
De tomaatsaus met zout, peper, tijmblaadjes en eventueel balsamico azijn op
smaak brengen en met de paprika en de overige rijst serveren.

Eet smakelijk!

Gezien in: Brigitte

©2007 Maison Culinaire