penne met courgette en ricotta
   pasta met rukola
   omelet met tomaat
   tomaten-risotto
   pasta met broccoli
   farfalle met geitenkaas
   risotto met parmezaan en tijm
   gevulde paprika
   koolrabi met risottovulling
   pasta met spinazie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
1 knoflookteen, 1 ui,
100 g zwarte olijven,
6 grote basilicumbladeren,
1 el tijm, 400 g tomaten, 2 el olijfolie,
2 el kappertjes, zout en peper,
4 eieren, 4 el slagroom, boter,
evtl. 20 g ansjovisfilets,
tijm voor de decoratie.

 

Bereidingswijze
Ansjovisfilets afspoelen en drogen. Knoflook en uien fijnhakken. Olijven
kleinsnijden (enkele olijven voor de decoratie houden). Basilicum en tijm
fijnhakken. Tomaten kruisgewijs insnijden en met koken water afgieten.
De tomaten koud afspoelen en de huid eraf trekken. De tomaten in fijne
plakjes snijden (de pitten verwijderen). 2el olijfolie in een klein pan verwarmen
en de uien, de ansjovisfilets en de knoflook erin stoven. Tomaten, olijven,
kappertjes, tijm en basilicum bij het mengsel geven. Met zout en peper op
smaak brengen en nog ongeveer 4 minuten stoven. Fornuis op 100 graden voorverwarmen. Eieren en slagroom vermengen en met zout en peper op
smaak brengen. Boter in een kleine pan smelten en achter elkaar 4 omelets
bakken. In de fornuis warm houden. De omelets met het tomaatmengsel
vullen en met tijm en olijven versieren.

Eet smakelijk!

Per portie: 310 kcal, 27 g vet

©2007 Maison Culinaire