zalmlasagna
   aardappelen met garnalen
   romig vispotje
   zeetong op verse pasta
   zalm op bladspinazie
   zwaardvis met kappertjessaus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
50 g bloem, 60 g boter,
1/2 l melk, 1/4 l groentebouillon,
vers gewreven nootmuskaat,
zout, vers gemalen peper, 1 bos dille,
400 g zalmfilet, 3 prei,
vet voor de vorm,
200 g lasagne bladeren,
125 g Mozzarellakaas.

 

Bereidingswijze
Bloem in 50 g boter aansmoren. De melk en de groentebouillon roerend
beetje bij beetje erbij gieten en 5 minuten laten koken. Met nootmuskaat,
zout en peper op smaak brengen. De dille fijnhakken en erbij geven. De
zalm in dunne strepen snijden. De prei afspoelen en in fijne ringen snijden.
In de overige boter bakken. Een ovenvaste vorm betten en iets van de
saus erin geven. Lasagnebladeren, zalm, prei en saus in deze volgorde
over elkaar in de vorm geven tot alle ingrediënten zijn gebruikt (met als
laatste laag lasagnebladeren). Mozzarella in plakken snijden en op de
pastabladeren verdelen. In de voorverwarmde fornuis bij 200 graden
(heetlucht 170 graden) ongeveer 25 bakken.

Eet smakelijk!

Per portie: 665 kcal, 36 g vet

©2007 Maison Culinaire