konijn in mosterdsaus
   kalfsroulade met madeirasaus
   kalfsgoulash met spaghettini
   bourgondische stoofschotel
   canard a l'orange
   russische gehaktpan
   coq au vin
   konijnenbout met roquefortsaus
   savooienkool risotto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
1 groot kip (1,2 kg), zout,
vers gemalen peper, 1/2 el bloem,
100 g ontbijtspek, 400 g sjalotten,
300 g champignons, 1 el boter, 2 el olie,
1 fles rode wijn (0,7 l), 2 knoflooktenen,
1 kleine tak laurierblad, 2 takjes tijm,
iets suiker, 4 takken gladde peterselie.

 

Bereidingswijze
De kip afspoelen, drogen en in vier delen snijden. De kip met zout en peper
inwrijven en in bloem wentelen. Het spek in blokjes snijden, de sjalotten halveren
en de champignons schoon maken. De kippendelen in een grote pan in een mengsel van hete boter enolie bruin aanbraden. Het spek en de sjalotten kort meebakken.
Alles uit de pan halen en weg zetten. De rode wijn in de pan doen en om de helft
laten inkoken. De kip, champignons, sjalotten, ontbijtspek, fijn gehakt knoflook, laurierblad en tijm in de rode wijnsaus doen en bij matige hitte ongeveer 50 minuten afgedekt laten stoven. Laurierblad en tijm verwijderen. De saus met zout, peper
en suiker op smaak brengen en met gehakte peterselie bestrooien.
Lekker met gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!

Gezien op Brigitte.de

©2007 Maison Culinaire