Benodigdheden voor 40 kerstboompjes:
100 g zachte boter,
160 g suiker, 1 ei,
300 g bloem + bloem voor de werkplaats,
1/2 tl bakpoeder,
3-4 el melk, 100 g rode jam,
Verder:
Folie, bakpapier, 1 kerstboomfiguur (niet te klein),
1 zeer kleine hartjesfiguur, 1 keukenrooster.


Bereidingswijze
Boter en suiker tot schuim roeren. Het ei toevoegen. Bloem, bakpoeder en melk onderroeren. Deeg in folie wikkelen en 1 uur op een koude plek laten rusten. De fornuis op 200 graden (heetlucht) voorverwarmen. De werkplek met bloem bestrooien en de deeg hierop ca. 4 mm dun uitrollen. Boompjes uitsteken en op bakpapier leggen. Bij de helft van de boompjes een klein hartje uitsteken. In ongeveer 5 tot 7 minuten lichtgeel bakken. Op een rooster laten afkoelen. de jam op de boompjes zonder hart verdelen en hierop een boompje met hart zetten.

Tip
Vers zijn deze koekjes erg knapperig en lekker. Maar u kunt ze probleemloos 1 à 2 weken in een koekjesdoos bewaren.

Gezien bij Elle

©2001 Dorothea Kaden