Benodigdheden voor 12 muffins:
330 g bloem, 3 tl bakpoeder
1 el speculaaskruiden
1/4 tl zout, 100 g boter,
2 eieren, 90 g suiker
150 g zure room
2 druppels bakaroma amandel
Cranberrycompote
30 g gehakte hazelnoten
1 pakje vanillesuiker

 


Bereidingswijze

Bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom zeven. Boter op laag vuur laten smelten. Eieren en suiker met de
mixer mengen. Gesmolten boter, zure room en bakaroma amandelen goed met het mengsel verroeren. Het bloemmengsel toevoegen en kort roeren tot alle ingrediënten net vermengd zijn. De cranberrycompote voorzichtig door het beslag scheppen. Beslag over 12 muffinvormpjes verdelen. Met gehakte hazelnoten en vanillesuiker bestrooien. In heteluchtoven bij 180 graden
in 25 minuten gaar bakken. Iets laten afkoelen.

Gezien op Living at Home

©2001 Dorothea Kaden