Benodigdheden voor ca 12 stuks:
300 g gemalen amandelen,
500 g poedersuiker,
6 el cacaopoeder,
6 grote eiwit.
Voor de vulling:
60 ml volle melk,
5 el boter,
225 g gemalen bitterchocolade


Bereidingswijze
Voor de chocoladevulling de dag van tevoren melk en boter in een pannetje tot koken brengen. Chocolade toevoegen en met een sneeuwbezem goed verroeren, tot een crème is ontstaan. De crème in een kommetje vullen en afgedekt over nacht in de koelkast laten rusten.
Voor de koekjes de fornuis op 180 graden (heetlucht) voorverwarmen. Amandelen met poedersuiker en cacaopulver in een kom geven en met de mixer vermengen. Eiwit in een om stijf roeren. Amandelmassa voorzichtig met de eisneeuw vermengen. Zo ontstaat een plakkerig deeg. Met 2 theelepels ongeveer 24 walnootgrote koekjes op bakpapier zetten. Ongeveer 11 minuten bakken. Vervolgens laten afkoelen. De helft van de koekjes met een theelepel chocoladecrème insmeren en een tweede koekje erop zetten. Twee uur op een koele plek zetten en koud serveren.


Gezien bij Elle

©2001 Dorothea Kaden