Benodigdheden voor ongeveer 30 koekjes:
Deeg:
60 g zachte boter, 75 g bruine suiker, 1 eigeel,
60 g zure room, 225 g bloem, 1 tl bakpoeder,
zout, 2 tl gemalen kaneel.
Decoratie:
40 g fijne suiker, ½ tl kaneel, witte chocolade (couverture).

Bereidingswijze
Boter en suiker tot een crème roeren en vervolgens het eigeel en de zure room onderroeren. Bloem, bakpoeder,
1 vinger zout en kaneel vermengen. Het mengsel bij de botercrème doen en snel tot een gladde deel roeren. Het
fornuis op 180 graden voorverwarmen. Een bakplaat met bakpapier bekleden. Hazelnootgrote deegstukken met
bevochte handen tot ballen vormen en op het bakpapier zetten. De koekjes ongeveer 15 minuten bakken, tot zij
licht bruin worden. Kort laten afkoelen. De suiker en kaneel goed vermengen en de koekjes ermee bestrooien. Als
variatie kunt u de koekjes ook met witte chocoladecouverture versieren.

Gezien op Freundin

©2001 Dorothea Kaden