Benodigdheden voor ongeveer 45 koekjes:
Deeg: 200g zachte boter,
80 g suiker, ¼ tl zout,
1 ½ tl vanille, 1 eigeel,
4 tl wijnbrand, 1 vinger nootmuskaat
300 g bloem.
Vulling: ca. 4 el frambozenjam.
Dekoratie: 100 g poedersuiker,
2 à 3 el citroensap,
levensmiddelverf (vb. blauw).

 


Bereidingswijze

Van de boter, suiker, zout en vanille een crème roeren. Het eigeel, de wijnbrand en de nootmuskaat met de crème
vermengen en de crème vervolgens snel met de bloem tot een deeg kneden. De deeg tussen bakpapier tot 2 vlakke
platten uitrollen en ten minste 2 uur in de koelkast zetten. De fornuis op 170 graden voorverwarmen. De deegplaten
tussen het bakpapier 3 à 4 mm dun uitrollen. Met vormpjes koekjes uitsteken(bijvoorbeeld hartjes met een doorsnee
van ongeveer 3,5 cm) en deze op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen. De koekjes in 10 à 15 minuten goudgeel bakken. De koekjes eerst kort op de bakplaat laten afkoelen en vervolgens op taartroosters volledig laten afkoelen
(ca. 2 uur). De jam in een kleine pan verwarmen. Op de helft van de koekjes wat jam verdelen. De overige koekjes erop zetten. De poedersuiker met citroensap tot een glazuur verroeren. Iets van de glazuur apart zetten en vervolgens de rest
met levensmiddelverf inkleuren. De koekjes met de gekleurde glazuur bestrijken. De witte glazuur in een klein diepvries-
zakje geven, een hoekje afknippen en de koekjes met de witte glazuur versieren.

Ook een leuk cadeau voor vrienden!

Gezien op Freundin

©2001 Dorothea Kaden