pompoen-wortelsoep
   abrikozensoep
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
400 g gedroogde abrikozen,
400 ml droge witte wijn,
500 ml abrikozensap, 8 el vanillesuiker,
5 el abrikozenbrandy.
Voor de quarkballetjes: 25 g boter,
2 eidooier, 250 g magere quark,
1 vinger zout, 75 g paneermeel, 30 g zonbloempitten, 1 eiwit.

 

Bereidingswijze
Laat de abrikozen, de witte wijn en de abrikozensap 10 minuten in een afgesloten
pan koken en pureer de soep vervolgens. Voeg de vanillesuiker en de abrikozen-brandy toe. Roer voor de quarkballetjes de boter schuimend, voeg langzaam de eidooier toe en vervolgens de quark, het zout en het paneermeel. Hak de zonbloempitten en rooster deze licht. Klop het eiwit stijf en vermeng het samen
met de zonbloempitten voorzichtig met de quarkmassa. Steek met een lepel
balletjes uit de quarkmassa en laat deze in 10 minuten in heet maar niet kokend zoutwater garen. Serveer de balletjes in de hete abrikozensoep en bestrooi deze
naar wens met zonbloempitten.

Eet smakelijk!

©2007 Maison Culinaire