pompoen-wortelsoep
   abrikozensoep
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 10 personen
600 g pompoen,
600 g wortels, 1 el boter,
½ l groentebouillon,
½ l melk, ½ l appelsap,
zout, vers gemalen paper,
2 plakjes toastbrood,
5-6 el olijfolie,
3 el crème fraîche.

 

Bereidingswijze
Maak de wortels schoon en snijd alles tot op 1 wortel na in kleine blokjes. Snijd
het pompoenvruchtvlees eveneens in blokjes. Verhit de boter in een grote
koekenpan en bak de pompoen en wortelblokjes erin. Giet de groentebouillon
en melk erbij en laat het geheel op klein vuur 15 minuten pruttelen. Pureer de
soep met de staafmixer. Giet de appelsap erbij en laat de soep kort koken.
Pureer de soep nog een keer en breng ze met zout en peper op smaak. Snijd het
toastbrood in kleine blokjes. Verhit twee el olijfolie in een pan en bak de brood-
blokjes knapperig. Rasp de laatste wortel grof. Geef de soep op borden. Geef eén
lepel crème fraîche en broodblokjes in de soep en bestrooi deze met wortelraspen.

Tip:
U kunt de soep al een dag van tevoren bereiden. Voor het serveren alleen verhitten en met de crème fraîche, de broodblokjes en de wortelraspen versieren. Smaakt ook heerlijk met stukjes gerookte forel!

Eet smakelijk!

©2007 Maison Culinaire