Benodigdheden voor 4 porties
250 g pasta, zout,
100 g gedroogde tomaten in olie,
600 g courgette, 2 rode uien,
200 g slagroom,
vers gemalen peper,
2-3 el witte wijnazijn,
1 bos basilicum,
30 g, pijnboompitten.
Bereidingswijze De pasta in veel zoutwater volgens de gebruiksaanwijzing
koken en afgieten.
De tomaten laten uitdruipen en de olie opvangen. De tomaten in blokjes
snijden. De courgette schoon maken en in dunne strepen snijden.
De uien
in blokjes snijden. Het tomaatolie verhitten en de uienblokjes erin
bakken.
De courgette erbij geven en 1 minuut bakken. De slagroom erbij geven,
nog een keer laten koken en van de kookplaat nemen. Meteen met de
pasta
en de tomaatblokjes vermengen. De salade met zout, peper en azijn
op
smaak brengen. Het basilicum afspoelen, drogen en in strepen snijden.
De pijnboompitten in een pan zonder vet roerend roosteren. De geroosterde
pijnboompitten en de basilicum met de salade mengen.
De pastasalade ten minste 2 uur laten rusten.