spinaziesalade met geitenkaas
   pastasalade met courgette
   maatjesharing met asperge
   pastasalade met kip
   haringsalade
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 porties
250 g pasta, zout,
100 g gedroogde tomaten in olie,
600 g courgette, 2 rode uien,
200 g slagroom,
vers gemalen peper,
2-3 el witte wijnazijn,
1 bos basilicum,
30 g, pijnboompitten.

 

Bereidingswijze
De pasta in veel zoutwater volgens de gebruiksaanwijzing koken en afgieten.
De tomaten laten uitdruipen en de olie opvangen. De tomaten in blokjes
snijden. De courgette schoon maken en in dunne strepen snijden. De uien
in blokjes snijden. Het tomaatolie verhitten en de uienblokjes erin bakken.
De courgette erbij geven en 1 minuut bakken. De slagroom erbij geven,
nog een keer laten koken en van de kookplaat nemen. Meteen met de pasta
en de tomaatblokjes vermengen. De salade met zout, peper en azijn op
smaak brengen. Het basilicum afspoelen, drogen en in strepen snijden.
De pijnboompitten in een pan zonder vet roerend roosteren. De geroosterde pijnboompitten en de basilicum met de salade mengen.
De pastasalade ten minste 2 uur laten rusten.

Eet smakelijk!

Per portie: 510 kcal, 28 g vet

©2007 Maison Culinaire