Benodigdheden voor 3 porties
6 takken tijm, 2 el olijfolie,
3 stukken geitenkaas (rolletjes à 70 g),
200 g jonge spinazie,
1 tl mosterd,
2 tl rode wijnazijn,
1 vers eidooier,
3-4 el olijfolie, zout,
vers gemalen peper.
Bereidingswijze De tijmblaadjes afplukken en de helft ervan met het olijfolie
vermengen.
Op de geitenkaas verdelen en ten minste 4 uur - bij voorkeur over
nacht -
marineren. De spinazie wassen, eventueel de uiteinden wegsnijden.
De overige tijm fijnhakken en met mosterd, azijn en de eidooier
vermengen.
De olijfolie beetje bij beetje onderroeren. De saus met zout en
peper op smaak brengen. De olie van de geitenkaas in een pan verwarmen
en de kaas op elke
kant ongeveer 1 minuut bakken, tot hij begint te smelten. De saladesaus
op de
spinazie verdelen en de warme geitenkaas erop zetten.