 |
Benodigdheden voor 4 personen
250 g wilde en natuurrijst,
zout, 4 paprika, 2 sjalotjes,
500 g shii-take, 1-2 el boter,
100 g fontina kaas (of middeloude gouda),
vers gemalen peper,
3 stengels gladde peterselie,
500 g tomaatblokjes (blik),
1/2 bos tijm, evt. 1 el balsamico azijn.
|
|
|
Bereidingswijze
De rijst afspoelen en in een halve liter zoutwater ongeveer 25 minuten
koken.
In een zeef laten uitlekken. De deksel van de paprika afsnijden
en de pitten verwijderen. De sjalotjes schillen, halveren en in
dunne plakjes snijden. De
shii-take met een keukendoek schoonvegen en halveren. De boter verhitten,
de sjalotjes en shii-take erin aanbraden en met zout en peper op
smaak brengen.
De kaas grof raspen en met de sjalotjes, paddestoelen en 100 g gekookte
rijst mengen. De overige rijst warm houden. Met zout en peper op
smaak brengen en
met de gehakte peterselie vermengen. De vulling in de paprika vullen
en in een ovenvaste vorm zetten. De tomaatblokjes rondom verdelen.
In de voorverwarmde oven bij 200 graden (heetlucht: 170 graden)
garen. De paprika op borden plaatsen.
De tomaatsaus met zout, peper, tijmblaadjes en eventueel balsamico
azijn op
smaak brengen en met de paprika en de overige rijst serveren.
Eet smakelijk!
Gezien in: Brigitte
|
|