|
Benodigdheden voor 4 personen
1 knoflookteen, 1 ui,
100 g zwarte olijven,
6 grote basilicumbladeren,
1 el tijm, 400 g tomaten, 2 el olijfolie,
2 el kappertjes, zout en peper,
4 eieren, 4 el slagroom, boter,
evtl. 20 g ansjovisfilets,
tijm voor de decoratie.
|
|
|
Bereidingswijze
Ansjovisfilets afspoelen en drogen. Knoflook en uien fijnhakken.
Olijven
kleinsnijden (enkele olijven voor de decoratie houden). Basilicum
en tijm
fijnhakken. Tomaten kruisgewijs insnijden en met koken water afgieten.
De tomaten koud afspoelen en de huid eraf trekken. De tomaten in
fijne
plakjes snijden (de pitten verwijderen). 2el olijfolie in een klein
pan verwarmen
en de uien, de ansjovisfilets en de knoflook erin stoven. Tomaten,
olijven,
kappertjes, tijm en basilicum bij het mengsel geven. Met zout en
peper op
smaak brengen en nog ongeveer 4 minuten stoven. Fornuis op 100 graden
voorverwarmen. Eieren en slagroom vermengen en met zout en peper
op
smaak brengen. Boter in een kleine pan smelten en achter elkaar
4 omelets
bakken. In de fornuis warm houden. De omelets met het tomaatmengsel
vullen en met tijm en olijven versieren.
Eet smakelijk!
Per portie: 310 kcal, 27 g vet
|
|