penne met courgette en ricotta
   pasta met rukola
   omelet met tomaat
   tomaten-risotto
   pasta met broccoli
   farfalle met geitenkaas
   risotto met parmezaan en tijm
   gevulde paprika
   koolrabi met risottovulling
   pasta met spinazie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
600 g tomaten,
100 g gedroogde tomaten in olie,
100 g uien (gehakt), 300 g risottorijst,
500 ml groentebouillon, 600 ml tomatensap,
50 g parmezaankaas,
30 g mascarpone,
zout en peper,
gewreven parmezaankaas.

 

Bereidingswijze
Tomaten kruisgewijs insnijden en met kokend water afgieten. Vervolgens
de tomaten koud afspoelen en de huid eraf trekken. De pitten verwijderen
en de tomaten in kleine blokjes snijden. De gedroogde tomaten eveneens
in kleine blokjes snijden. 2 el van het tomaatolie in een pan geven en
verwarmen. De uien en 2/3 van de gedroogde en verse tomaten in de pan
geven en roerend bakken. De rijst bij het tomaatmengsel geven en glazig
stoven. De groentebouillon en de tomaatsap erbij gieten en het geheel op
laag vuur ongeveer 25 minuten garen. De overige verse en gedroogde
tomaatblokjes, geweven parmezaankaas en mascarpone met het
tomaten-risotto vermengen. Het risotto met peper en zout op smaak brengen
en met gewreven parmezaankaas serveren.

Eet smakelijk!

Per portie: 460 kcal, 12 g vet

©2007 Maison Culinaire