|
Benodigdheden voor 8 personen
2,5 kg asperge,
zout, 2 el suiker,
2 el boter,
2 ½ pakjes bladerdeeg (langwerpige bladeren),
250 g Mascarpone,
bieslook, zout,
vers gemalen peper,
1 ei, 1 el slagroom.
|
|
|
Bereidingswijze
De eindstukken van de asperge afsnijden, de asperge schillen en
halveren
(ca. 10 cm lange stukken). De asperge in kokend zoutwater met suiker
en boter geven en ongeveer 15 minuten laten koken. De asperge volledig
laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
15 bladerdeegbladeren apart neerleggen en laten ontdooien. Mascarpone,
bieslookrolletjes, zout en peper vermengen. 12 bladerdeegbladeren
tot
een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen. Een theelepel mascarponecrème
in het midden geven. Steeds 6 stukjes asperge erop leggen. De deegrand
met eiwit bestrijken. Eerst de smalle deegranden over de asperge
leggen
en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens
het hele
pakje oprollen. Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12
lange
strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje
leggen. De aspergepakjes op een met bekpapier uitgelegde bakplaat
leggen. Met een
houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken. In het
midden van de voorverwarmde fornuis bij 225 graden (heetlucht 200
graden)
20-25 minuten goudbruin laten bakken.
Tip: lekker met sauce hollandaise, sla en ham.
Eet smakelijk!
Per persoon:
450 kcal, 30 g vet
|
|