Benodigdheden voor 8 personen
300 g zalmfilet,
4 el citroensap,
zout, peper,
50 g zachte boter,
2 el dille (gehakt),
2 tl Dijon mosterd,
300 g komkommer,
dille voor de versiering.
Bereidingswijze
Zalmfilet met
een scherp mes schuin in circa 2 mm dunne strepen snijden.
Op een vlak
bord leggen, 3 el citroensap en iets zout erop geven.
Zalm 30 minuten in de koelkast zetten. Ondertussen boter, dille,
mosterd
en 1 el citroensap verroeren. Dilleboter met zout en peper op smaak
brengen. Komkommer schillen en halveren. De pitten verwijderen en
het vruchtvlees
in 1 cm
dikke plakjes snijden. Zalm met keukenpapier afdrogen. Dilleboter
voorzichtig op
de zalmstreepjes verdelen en er een komkommerplakje mee omwikkelen.
Zalm-komkommerhapjes
met houten stokjes vastzetten en met
dille versieren.