groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletje
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 8 personen
300 g zalmfilet,
4 el citroensap,

zout, peper,
50 g zachte boter,
2 el dille (gehakt),
2 tl Dijon mosterd,

300 g komkommer,

dille voor de versiering.

 

Bereidingswijze
Zalmfilet met een scherp mes schuin in circa 2 mm dunne strepen snijden.
Op een
vlak bord leggen, 3 el citroensap en iets zout erop geven.
Zalm 30 minuten in de koelkast zetten. Ondertussen boter, dille, mosterd
en 1 el citroensap verroeren. Dilleboter met zout en peper op smaak brengen. Komkommer schillen en halveren. De pitten verwijderen en het vruchtvlees
in
1 cm dikke plakjes snijden. Zalm met keukenpapier afdrogen. Dilleboter
voorzichtig
op de zalmstreepjes verdelen en er een komkommerplakje mee omwikkelen. Zalm-komkommerhapjes met houten stokjes vastzetten en met
dille versieren.


Eet smakelijk!

Per persoon: 270 kcal, 21g vet

©2007 Maison Culinaire