groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletjes
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 8 personen
32 won-ton vellen (diepvries), 8 el lichte
sojasaus, 2 tl jam (abrikoos), 1/2 rode
peperoni, 2 lente-uien, 300 g varkensgehakt,
1 eigeel, 1 tl sesamolie, 1 knoflookteen, zout, cayennepeper, frituur-olie.

 

Bereidingswijze
Won-ton vellen laten ontdooien. Oven in fornuis op 100 graden verwarmen.
Sojasaus met azijn, sambal oelek en jam verroeren. Peperoni en lente-uien

wassen en hakken. 2 el lente-uien apart zetten. De overige lente-uien en
peperoni
met de jam-dip verroeren. Gehakt met eigeel, sesamolie en de 2 el
lente-uien mengen. Knoflook erbij persen. Zout en cayennepeper toevoegen. Gehaktmassa in het midden van de won-ton vellen verdelen. De deegrand
eerst met koud water besrijken, dan boven de vulling als een zakje samendrukken. Olie in een pan verwarmen. De won-tons in het olie portiegewijs goudbruin bakken.
In de oven warmhouden. Won-tons met de dip serveren.


Eet smakelijk!

Per persoon: 130 kcal, 9g vet

©2007 Maison Culinaire