Benodigdheden voor 8 personen
32 won-ton vellen
(diepvries), 8 el lichte
sojasaus, 2 tl jam (abrikoos), 1/2 rode
peperoni, 2 lente-uien, 300 g varkensgehakt,
1 eigeel, 1 tl sesamolie, 1 knoflookteen, zout, cayennepeper, frituur-olie.
Bereidingswijze
Won-ton vellen
laten ontdooien. Oven in fornuis op 100 graden verwarmen.
Sojasaus met azijn, sambal oelek en jam verroeren. Peperoni en lente-uien
wassen en hakken. 2 el lente-uien apart zetten. De overige lente-uien
en
peperoni met
de jam-dip verroeren. Gehakt met eigeel, sesamolie en de 2 el
lente-uien mengen. Knoflook erbij persen. Zout en cayennepeper toevoegen.
Gehaktmassa in het midden van de won-ton vellen verdelen. De deegrand
eerst met koud water besrijken, dan boven de vulling als een zakje
samendrukken. Olie in een pan verwarmen. De won-tons in het olie
portiegewijs goudbruin bakken.
In de oven warmhouden. Won-tons met de dip serveren.