appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
Deeg: 200g zachte boter,
80 g suiker, ¼ tl zout, 1 ½ tl vanille,
1 eigeel, 4 tl wijnbrand,
1 vinger nootmuskaat, 300 g bloem.
Vulling: ca. 4 el frambozenjam.
Dekoratie: 100 g poedersuiker,
2 à 3 el citroensap,
levensmiddelverf (vb. blauw).

 

Bereidingswijze
Van de boter, suiker, zout en vanille een crème roeren. Het eigeel, de wijnbrand
en de nootmuskaat met de crème vermengen en de crème vervolgens snel met
de bloem tot een deeg kneden. De deeg tussen bakpapier tot 2 vlakke platten
uitrollen en ten minste 2 uur in de koelkast zetten. De fornuis op 170 graden voorverwarmen. De deegplaten tussen het bakpapier 3 à 4 mm dun uitrollen.
Met vormpjes koekjes uitsteken(bijvoorbeeld hartjes met een doorsnee van
ongeveer 3,5 cm) en deze op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen.
De koekjes in 10 à 15 minuten goudgeel bakken. De koekjes eerst kort op de
bakplaat laten afkoelen en vervolgens op taartroosters volledig laten afkoelen
(ca. 2 uur). De jam in een kleine pan verwarmen. Op de helft van de koekjes wat
jam verdelen. De overige koekjes erop zetten. De poedersuiker met citroensap tot
een glazuur verroeren. Iets van de glazuur apart zetten en vervolgens de rest met levensmiddelverf inkleuren. De koekjes met de gekleurde glazuur bestrijken. De
witte glazuur in een klein diepvries-zakje geven, een hoekje afknippen en de
koekjes met de witte glazuur versieren.

Ook een leuk cadeau voor vrienden!

Gezien op Freundin.de

©2007 Maison Culinaire