appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
150 g bloem, 1 snufje zout,
3 eieren,
1 el suiker,
200 ccm melk;
40 g boter,
40 g rozijnen,
1-2 el boter,
1 tl poedersuiker.

 

Bereidingswijze
Klop de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag en laat deze
30 minuten rusten. Vermeng het geklopte eiwit met het deeg. Verhit de Boter
in een pan en giet het deeg vingerdik in de pan. Strooi de afgespoelde rozijnen
op de deeg. Bak het deeg aan de onderkant goudbruin (zorgen dat het deeg
niet aanbakt). Laat boter aan de rand van de pan in de pan glijden. Draai de
pannenkoek om en bak hem goudbruin. Scheur de pannenkoek vervolgens
met twee vorken in kleine stukjes. Laat de stukjes nog 1 minuut laten bakken.
Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker.

Kaiserschmarren is een Oostenrijks gerecht en smaakt heerlijk op koude winteravonden!

Eet smakelijk!

Per portie: 580 kcal, 33 g vet

©2007 Maison Culinaire