appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
100 g wortelen, 30 g orangeade, 50 g marsepein,
75 g suiker, 1 tl geraspe sinaasappelschil
2 eiwit, 20 g bloem, 1 snufje zout
10 g speculaaskruiden
50 g gemalen amandelen
20 ouwel (eetbaar papier, 4 cm Ø)
50 g geschaafde amandelen
100 g abrikozenjam, 2 el sinaasappelsap

 

Bereidingswijze
Wortels fijn raspen en met keukenpapier droog deppen. Orangeade fijn hakken. Marsepein grof raspen en met suiker, 1 snufje zout, de geraspe sinaasappelschil
en eiwit met de mixer 3 minuten mengen. Orangeade, bloem, speculaaskruiden
en gemalen amandelen toevoegen en met de mixer mengen. De deeg in een
spuitzak vullen en op de ouwelschijfjes spuiten. 2 uur bij kamertemperatuur laten
drogen. De koekjes in de voorverwarmde oven (190 graden) 12 tot 14 minuten
bakken (hetelucht: 170 graden, 10 – 11 minuten). De amandelen zonder vet
goudbruin roosteren. Abrikozenjam en sinaasappelsap kort koken en dan door een
zeef halen. Bestrijk de koekjes met het mengsel en strooi de amandelen erop.

Gezien op Living at Home Living at He

©2007 Maison Culinaire