appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor ca. 30 petit-fours
1 ontbijtkoek (350 g)
100g marsepeinmassa
80 g frambozenjam
400 g donkere chocolade (couverture)
rozenbladeren voor de versiering

 

Bereidingswijze
De ontbijtkoek in 1,5 cm dikke plakken snijden en elke plak in vier gelijk grote
stukken snijden. Marsepein tussen folie tot een grote plaat uitrollen. Marsepein
in ongeveer 15 stukken snijden die even groot zijn als de ontbijtkoekstukken
(precies de helft van de ontbijtkoek moet later met marsepein worden belegd).
De ontbijtkoekstukken met frambozenjam bestrijken. De helft van de ontbijtkoek
met marsepein beleggen en de overige ontbijtkoekstukken erop leggen (de kant
met de jam op het marsepein leggen). De chocoladecouverture volgens gebruiksaanwijzing smelten. De Petit-Fours met behulp van een vork (het best
met een praliné-vork) in de chocola duiken, kort laten afdruppelen en op een
rooster zetten. De Petit-Fours bijvoorbeeld met rozenbladeren versieren voordat
de chocola vast is geworden.

Eet smakelijk!


Per portie: 115 kcal, 3 g vet


Gezien op Brigitte.de

©2007 Maison Culinaire