appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
170 g pure chocolade
250 g boter
6 eieren
300 g suiker
1 tl vanille aroma
zout, 220 g bloem
200 g gemalen hazelnoten
3 el poedersuiker

 

Bereidingswijze
Chocolade fijn hakken en met de boter in een pannetje bij matige hitte laten
smelten. Eieren, 250 g suiker, vanille aroma en een snufje zout met de mixer
in 8 tot 10 minuten tot een dikke crème kloppen. Eerst de chocolade en dan
de bloem en de hazelnoten met de crème vermengen. Bakplaat (32 x 39)
met bakpapier bekleden. Het deeg op de bakplaat scheppen en gelijkmatig
verdelen. In de voorverwarmde oven bij 190 graden 15 tot 18 minuten bakken. Browniedeeg op de bakplaat lauwwarm laten afkoelen en dan keren op een nieuw
vel bakpapier. Sterren in verschillende maten uit de nog warme deeg steken en
met poedersuiker bestuiven.

©2007 Maison Culinaire