zalmlasagna
   aardappelen met garnalen
   romig vispotje
   zeetong op verse pasta
   zalm op bladspinazie
   zwaardvis met kappertjessaus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
8 grote aardappelen, 1 el pijnboompitten,
1 ui, ½ bos bieslook, ½ bos peterselie,
3 el olijfolie, 1 rijpe avocado,
sap van ½ citroen, 2 tl boter,
100 m melk, vers gemalen peper,
40 g gewreven parmezaankaas,
16 reuzengarnalen zonder hoofd (à 50 g),
8 houten stokjes.

 

Bereidingswijze
Aardappelen onder vloeiend water schoon borstelen, op een bakplaat leggen en
in het voorverwarmde fornuis (200 graden, heetlucht 170 graden) ongeveer 1 uur bakken. Pijnboompitten in een pan zonder vet goudbruin roosteren en vervolgens fijnhakken. Ui, peterselie en bieslook fijnhakken en in een pan met 1 el hete olie
kort stoven. Het vruchtvlees van de avocado in blokjes snijden. Avocado en pijnboompitten bij het ui-kruiden mengsel geven en het citroensap erover geven.
De bovenkant van de aardappelen afsnijden en de aardappel met een lepel uithollen. De aardappelmassa met boter en melk vermengen tot aardappelpuree, het avocado-kruiden mix erbij voegen en met zout en peper op smaak brengen. Het mengsel
in de uitgeholde aardappelen vullen, met parmezaankaas bestrooien, en deze
ongeveer 10 minuten in het fornuis bakken (200 graden, heetlucht 170 graden).
De schaal van de garnalen tot aan de staart verwijderen. Steeds 2 garnalen op een houten stokje steken, deze in heet olie van elke kant ongeveer 2 minuten bakken en met zout en peper op smaak brengen. De garnalenstokjes op de aardappelen leggen en serveren.

Eet smakelijk!

Per portie: 665 kcal, 29 g vet

©2007 Maison Culinaire