Benodigdheden voor 4 personen
4 plakken zwaardvis à 180 g,
sap van 1 citroen, 1 el kappertjes,
1 kleine komkommer,
zout en peper, 2 wortels,
20 g olijfolie margarine,
1 bos peterselie, 1/8 l visfond,
4 el droge witte wijn, 10 el olijfolie.
Bereidingswijze De zwaardvis schoon maken en met citroensap besprenkelen.
De kappertjes grof hakken. De komkommer schillen, halveren en de
pitten met een lepel verwijderen.
De helft van de komkommer en de wortels in kleine blokjes snijden.
De margarine
in een pan verhitten en de wortel erin stoven. Krap met water bedekken
en laten inkoken. De komkommerblokjes bij de wortel doen en met
zout en peper op smaak brengen. De peterselie fijn hakken en bij
de groente doen. De fornuis op 180 graden voorverwarmen. Visfond
en witte wijn bij de groente doen en op 1/3 laten inkoken.
De saus van het vuur nemen en de overige citroensap in de saus persen.
De saus
met de staafmixer pureren en hierbij langzaam 8 el olijfolie toevoegen.
De kappertjes in de saus roeren en met zout en peper op smaak brengen.
Het overige olijfolie in een grote pan verhitten en de zwaardvis
5 tot 6 minuten
garen. De visfilets op borden verdelen en met de saus serveren.
Lekker met rijst, verschillende groeten en witte wijn.