zalmlasagna
   aardappelen met garnalen
   romig vispotje
   zeetong op verse pasta
   zalm op bladspinazie
   zwaardvis met kappertjessaus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
4 plakken zwaardvis à 180 g,
sap van 1 citroen, 1 el kappertjes,
1 kleine komkommer,
zout en peper, 2 wortels,
20 g olijfolie margarine,
1 bos peterselie, 1/8 l visfond,
4 el droge witte wijn, 10 el olijfolie.

 

Bereidingswijze
De zwaardvis schoon maken en met citroensap besprenkelen. De kappertjes grof hakken. De komkommer schillen, halveren en de pitten met een lepel verwijderen.
De helft van de komkommer en de wortels in kleine blokjes snijden. De margarine
in een pan verhitten en de wortel erin stoven. Krap met water bedekken en laten inkoken. De komkommerblokjes bij de wortel doen en met zout en peper op smaak brengen. De peterselie fijn hakken en bij de groente doen. De fornuis op 180 graden voorverwarmen. Visfond en witte wijn bij de groente doen en op 1/3 laten inkoken.
De saus van het vuur nemen en de overige citroensap in de saus persen. De saus
met de staafmixer pureren en hierbij langzaam 8 el olijfolie toevoegen.
De kappertjes in de saus roeren en met zout en peper op smaak brengen.
Het overige olijfolie in een grote pan verhitten en de zwaardvis 5 tot 6 minuten
garen. De visfilets op borden verdelen en met de saus serveren.
Lekker met rijst, verschillende groeten en witte wijn.

Eet smakelijk!

©2007 Maison Culinaire