Benodigdheden voor 4 personen
50 g bloem, 60 g boter,
1/2 l melk, 1/4 l groentebouillon,
vers gewreven nootmuskaat,
zout, vers gemalen peper, 1 bos dille,
400 g zalmfilet, 3 prei,
vet voor de vorm,
200 g lasagne bladeren,
125 g Mozzarellakaas.
Bereidingswijze Bloem in 50 g boter aansmoren. De melk en de groentebouillon
roerend
beetje bij beetje erbij gieten en 5 minuten laten koken. Met nootmuskaat,
zout en peper op smaak brengen. De dille fijnhakken en erbij geven.
De
zalm in dunne strepen snijden. De prei afspoelen en in fijne ringen
snijden.
In de overige boter bakken. Een ovenvaste vorm betten en iets van
de
saus erin geven. Lasagnebladeren, zalm, prei en saus in deze volgorde
over elkaar in de vorm geven tot alle ingrediënten zijn gebruikt
(met als
laatste laag lasagnebladeren). Mozzarella in plakken snijden en
op de
pastabladeren verdelen. In de voorverwarmde fornuis bij 200 graden
(heetlucht 170 graden) ongeveer 25 bakken.