zalmlasagna
   aardappelen met garnalen
   romig vispotje
   zeetong op verse pasta
   zalm op bladspinazie
   zwaardvis met kappertjessaus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
8 mooie zeetongfilets,
80 g boter, zout,
6-8 cl Noilly Prat (of Martini extra dry),
200 ml champagne, 180 ml slagroom,
verse brede pasta ,
vers gemalen peper,
6 el geklopte slagroom,
peterselie.

 

Bereidingswijze
De zeetongfilets in 20 g boter kort zachtjes bakken en zouten. Noilly Prat en Champagne erbij doen. De zeetong hierin ongeveer 4 tot 6 minuten stoven.
De zeetong uit de pan halen en warm zetten. De saus iets laten inkoken.
Slagroom bij de saus doen en de overige koude boter onderroeren. De volgens aanwijzing gekookte pasta op vier borden verdelen, dan de zeetong op de pasta leggen. De grill voorverwarmen. De saus met zout en peper op smaak brengen,
de geklopte slagroom onderroeren en de saus over de vis doen. De borden onder
de gril ongeveer 2 á 3 minuten gratineren.
Met peterselie decoreren en meteen serveren.

Eet smakelijk!

Per portie: ca. 890 kcal, 47 g vet

Een recept van Lea Linster, gezien op Brigitte.de

©2007 Maison Culinaire