zalmlasagna
   aardappelen met garnalen
   romig vispotje
   zeetong op verse pasta
   zalm op bladspinazie
   zwaardvis met kappertjessaus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,
60 g boter of margarine, 1 tl suiker,
zout en peper, 30 g bloem,
5 dl visbouillon (van tablet),
1,25 dl crème fraîche, 2-3 tl citroensap,
400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,
2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,
2 el grof gesneden dille.

 

Bereidingswijze
Uitjes en champignons in anti-aanbakpan doen, 20 g boter en zoveel water
toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen
en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g
boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en
crème fraîche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10
minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is.
Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen.
Voor serveren dille erover strooien.

Eet smakelijk!

Per portie: 665 kcal, 36 g vetPer portie ongeveer 330 calorieën.

©2007 Maison Culinaire