|
Benodigdheden voor 4 personen
200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,
60 g boter of margarine, 1 tl suiker,
zout en peper, 30 g bloem,
5 dl visbouillon (van tablet),
1,25 dl crème fraîche, 2-3 tl citroensap,
400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,
2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,
2 el grof gesneden dille.
|
|
|
Bereidingswijze
Uitjes en champignons in anti-aanbakpan doen, 20 g boter
en zoveel water
toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen
en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten.
40 g
boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon
en
crème fraîche toevoegen en tot gladde saus roeren.
Saus op zacht vuur 10
minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak
brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven
tot vis gaar is.
Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen.
Voor serveren dille erover strooien.
Eet smakelijk!
Per portie: 665 kcal, 36 g vetPer portie ongeveer 330 calorieën.
|
|