zalmlasagna
   aardappelen met garnalen
   romig vispotje
   zeetong op verse pasta
   zalm op bladspinazie
   zwaardvis met kappertjessaus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
400 g bladspinazie (diepvries),
90 g boter, zout, peper en nootmuskaat,
800 g zalmfilet, 1 citroen,
20 g bloem, 125 ml bouillon,
125 ml slagroom,
2 eigeel,
1 el mosterd,
50 g amandelen.

 

Bereidingswijze
De ontdooide spinazie ongeveer 5 minuten in 50 g boter stoven. Met kruiden
op smaak brengen. In een vuurvaste vorm doen. De zalm met zout en peper
inwrijven en met citroensap besprenkelen. De overige boter in een pan verhitten
en de vis van beide kanten bakken. De zalm op de spinazie leggen. Roerend de
bloem in het braadvet doen, de bouillon opgieten en de saus vervolgens van het
vuur halen. De slagroom, eigeel en mosterd in de saus roeren en over de vis
gieten. Het geheel met amandelen bestrooien en onder de gril ongeveer 10 minuten goudbruin bakken. Smaakt heerlijk met brede pasta en witte wijn!

Eet smakelijk!

©2007 Maison Culinaire