Benodigdheden voor 4 personen
400 g bladspinazie (diepvries),
90 g boter, zout, peper en nootmuskaat,
800 g zalmfilet, 1 citroen,
20 g bloem, 125 ml bouillon,
125 ml slagroom,
2 eigeel,
1 el mosterd,
50 g amandelen.
Bereidingswijze De ontdooide spinazie ongeveer 5 minuten in 50 g boter stoven.
Met kruiden
op smaak brengen. In een vuurvaste vorm doen. De zalm met zout en
peper
inwrijven en met citroensap besprenkelen. De overige boter in een
pan verhitten
en de vis van beide kanten bakken. De zalm op de spinazie leggen.
Roerend de
bloem in het braadvet doen, de bouillon opgieten en de saus vervolgens
van het
vuur halen. De slagroom, eigeel en mosterd in de saus roeren en
over de vis
gieten. Het geheel met amandelen bestrooien en onder de gril ongeveer
10 minuten goudbruin bakken. Smaakt heerlijk met brede pasta en
witte wijn!