|
Benodigdheden
1 groot kip (1,2 kg), zout,
vers gemalen peper, 1/2 el bloem,
100 g ontbijtspek, 400 g sjalotten,
300 g champignons, 1 el boter, 2 el olie,
1 fles rode wijn (0,7 l), 2 knoflooktenen,
1 kleine tak laurierblad, 2 takjes tijm,
iets suiker, 4 takken gladde peterselie.
|
|
|
Bereidingswijze
De kip afspoelen, drogen en in vier delen snijden. De kip met zout
en peper
inwrijven en in bloem wentelen. Het spek in blokjes snijden, de
sjalotten halveren
en de champignons schoon maken. De kippendelen in een grote pan
in een mengsel van hete boter enolie bruin aanbraden. Het spek en
de sjalotten kort meebakken.
Alles uit de pan halen en weg zetten. De rode wijn in de pan doen
en om de helft
laten inkoken. De kip, champignons, sjalotten, ontbijtspek, fijn
gehakt knoflook, laurierblad en tijm in de rode wijnsaus doen en
bij matige hitte ongeveer 50 minuten afgedekt laten stoven. Laurierblad
en tijm verwijderen. De saus met zout, peper
en suiker op smaak brengen en met gehakte peterselie bestrooien.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Gezien op Brigitte.de
|
|