|
Benodigdheden voor 4 personen
1-2 dikke wortels (ongeveer 250 g),
zout, 1 limoen, 2 knoflooktenen,
1 bos koriander,
4 dunne kalfsschnitzel à ongeveer 125 g,
vers gemalen peper,
2 el olijfolie,
¼ Madeirawijn,
eventueel bloem om de saus te binden.
|
|
|
Bereidingswijze
De wortels schillen, afspoelen en met de aspergeschiller in dunne
plakjes snijden.
In kokend zoutwater 30 seconden koken, afgieten, koud afspoelen
en vervolgens
laten afkoelen. De limoen heet afspoelen, de schil dun afschillen
en deze in fijne strepen snijden. De knoflook en de koriander fijnhakken.
De kalfsschnitzel met
de handbal platdrukken en met zout en peper bestrooien. Knoflook,
limoenschil
en koriander erop verdelen. De kalfsschnitzel vast oprollen en met
kleine houten
stokjes vaststeken. De olie verhitten en de roulades erin rondom
aanbraden. De Madeira erbij gieten en afgedekt ongeveer 20 minuten
smoren. De braadjus met
zout en peper op smaak brengen en eventueel met bloem binden.
Lekker met rijst en gestoofde sjalotjes.
Eet smakelijk!
Per portie: 335 kcal, 11 g vet
|
|