konijn in mosterdsaus
   kalfsroulade met madeirasaus
   kalfsgoulash met spaghettini
   bourgondische stoofschotel
   canard a l'orange
   russische gehaktpan
   coq au vin
   konijnenbout met roquefortsaus
   savooienkool risotto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
1-2 dikke wortels (ongeveer 250 g),
zout, 1 limoen, 2 knoflooktenen,
1 bos koriander,
4 dunne kalfsschnitzel à ongeveer 125 g,
vers gemalen peper,
2 el olijfolie,
¼ Madeirawijn,
eventueel bloem om de saus te binden.

 

Bereidingswijze
De wortels schillen, afspoelen en met de aspergeschiller in dunne plakjes snijden.
In kokend zoutwater 30 seconden koken, afgieten, koud afspoelen en vervolgens
laten afkoelen. De limoen heet afspoelen, de schil dun afschillen en deze in fijne strepen snijden. De knoflook en de koriander fijnhakken. De kalfsschnitzel met
de handbal platdrukken en met zout en peper bestrooien. Knoflook, limoenschil
en koriander erop verdelen. De kalfsschnitzel vast oprollen en met kleine houten
stokjes vaststeken. De olie verhitten en de roulades erin rondom aanbraden. De Madeira erbij gieten en afgedekt ongeveer 20 minuten smoren. De braadjus met
zout en peper op smaak brengen en eventueel met bloem binden.
Lekker met rijst en gestoofde sjalotjes.

Eet smakelijk!

Per portie: 335 kcal, 11 g vet

©2007 Maison Culinaire