konijn in mosterdsaus
   kalfsroulade met madeirasaus
   kalfsgoulash met spaghettini
   bourgondische stoofschotel
   canard a l'orange
   russische gehaktpan
   coq au vin
   konijnenbout met roquefortsaus
   savooienkool risotto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
1 konijn (keukenklaar in 12 delen, circa 1,5 kg),
3 el hete mosterd,
2 el olie,
zout,
grof gemalen peper,
400 ccm droge witte wijn (bijvoorbeeld Muscadet),
1 beker crème fraîche (200 g),
1 bos basilicum.

 

Bereidingswijze
Konijndelen afspoelen en drogen. Mosterd, olie, een halve theelepel zout en
peper vermengen. Konijndelen met het mosterdmengsel bestrijken en in een
ovenvaste vorm leggen. In de voorverwarmde fornuis bij 225 graden
(heetlucht 200 graden) ongeveer 50 minuten braden. Wijn erbij geven en nog
eens 15 minuten bakken. De konijndelen tussendoor met de braadsap vochtig
houden. De konijndelen uit de vorm nemen en warm houden. Crème fraîche
in de braadsap roeren en op het fornuis koken. Fijngesneden basilicum in de
saus geven en over het vlees gieten. Onmiddellijk serveren.
Lekker met pasta en Muscadet-wijn!

Eet smakelijk!

Per portie: 680 kcal

©2007 Maison Culinaire