Benodigdheden voor 4 personen 1 konijn (keukenklaar in 12 delen, circa 1,5 kg),
3 el hete mosterd,
2 el olie,
zout,
grof gemalen peper,
400 ccm droge witte wijn (bijvoorbeeld Muscadet),
1 beker crème fraîche (200 g),
1 bos basilicum.
Bereidingswijze
Konijndelen afspoelen en drogen. Mosterd, olie, een halve theelepel
zout en
peper vermengen. Konijndelen met het mosterdmengsel bestrijken en
in een
ovenvaste vorm leggen. In de voorverwarmde fornuis bij 225 graden
(heetlucht 200 graden) ongeveer 50 minuten braden. Wijn erbij geven
en nog
eens 15 minuten bakken. De konijndelen tussendoor met de braadsap
vochtig
houden. De konijndelen uit de vorm nemen en warm houden. Crème
fraîche
in de braadsap roeren en op het fornuis koken. Fijngesneden basilicum
in de
saus geven en over het vlees gieten. Onmiddellijk serveren.
Lekker met pasta en Muscadet-wijn!