groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletje
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 8 personen
300 g courgette, 50 g kwark,
120 g gekookte ham (dun gesneden),
ongeveer 16 salie bladjes,

5 el olijfolie voor het braden,
zout en peper,
sap van 1/2 citroen,
citroenstukjes voor de versiering.

 

Bereidingswijze
Courgette wassen en in 16 dunne plakjes snijden. Een dun laagje
kwark op de
courgetteplakjes verdelen. Ham in passende strepen
snijden en steeds een
hamstreepje op een courgetteplakje leggen.
Saliebladjes wassen, afdrogen en op het einde van elk courgetteplakje
leggen. Courgette-ham plakjes vast oprollen
en met kleine houten
stokjes vast zetten. Olijfolie in een grote pan vewarmen.

Courgetterolletjes in 3 tot 4 minuten goudbruin bakken. Met zout,
peper en
citroensap op smaak brengen.
Met kleine citroenstukjes serveren.

Eet smakelijk!

Per persoon: 155 kcal, 11 g vet

 

©2007 Maison Culinaire