Benodigdheden voor 8 personen
300 g courgette,
50 g kwark,
120 g gekookte ham (dun gesneden),
ongeveer 16 salie bladjes,
5 el olijfolie voor het braden,
zout en peper, sap
van 1/2 citroen,
citroenstukjes voor de versiering.
Bereidingswijze
Courgette wassen
en in 16 dunne plakjes snijden. Een dun laagje
kwark op de courgetteplakjes
verdelen. Ham in passende strepen
snijden en steeds een hamstreepje
op een courgetteplakje leggen.
Saliebladjes wassen, afdrogen en op het einde van elk courgetteplakje
leggen. Courgette-ham plakjes vast oprollen en
met kleine houten
stokjes vast zetten. Olijfolie in een grote pan vewarmen.
Courgetterolletjes in 3 tot 4 minuten goudbruin bakken. Met zout,
peper en citroensap
op smaak brengen.
Met kleine citroenstukjes serveren.