|
Benodigdheden voor 8 personen
8 uien (650 g),
zout en peper, 4 el paneermeel,
3 plakjes toast,
200 g tonijn (blikje, in eigen sap),
40 g parmesan, 2 eier,
1 el marjolein, 40 g boter,
citroenstukjes en marjolein
voor de versiering.
|
|
|
Bereidingswijze
Oven in fornuis
op 200 graden verwarmen. Uien dusdanig schillen dat de
stronk niet
wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en
iets laten afkoelen.
De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm
water inwijken. Uien
dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde
uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden
en
in de uienschaapltjes leggen. Tonijn,
parmesan, gehakte uien, marjolein,
eieren en uitgedrukt brood mengen. Met
zout en peper op smaak brengen
en de massa in de uienschaaltjes geven. Uienschaaltjes
in een gratinvorm
(ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop
geven.
Ongeveer 40 minuten bakken.
Gevulde uien met citroenplakjes
en marjolein versieren.
Eet smakelijk!
Per persoon:
155 kcal,
11 g vet
|
|