groente-wantans
   won-tons
   zalm-komkommer hapjes
   tonijn-uien
   goa-garnalenspies
   courgette-ham rolletje
   zalmhapjes
   miniquiche met kaas & bieslook
   geitenkaas croutons
   asperge in bladerdeeg
   uienbrood
   aardappeltaart
   mini-pizza met kruidentomaten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 4 personen
4 tomaten (bijvoorbeeld romaatjes, ca 400 g),
3 el olijfolie,
2 knoflooktenen (in fijne plakjes gesneden),
zeezout, peper, 2 el tijm (gedroogd),
2 laurierbladen, ½ pak bladerdeeg (225 g),
300 g uien, 2 el sherryazijn,
80 g ansjovis,
100 g parmezaankaas.

 

Bereidingswijze
Fornuis op 160 graden voorverwarmen. Tomaten kruisgewijs aansnijden en
kokend water overgieten. De huid van de tomaten aftrekken en de tomaten
halveren. Pitten verwijderen. Een ovenvaste vorm met 1 el olie invetten, tomaten
met de snijkant naar beneden erin leggen. Knoflook, zeezout en peper over de
tomaten strooien. Tijm en laurierbladen erop verdelen en met 1 el olie invetten.
In het fornuis ongeveer 1 uur garen. Laurierblad verwijderen. Fornuis verwarmen
op 200 graden. Het bladerdeeg tot driehoekjes snijden en met een vork meervoudig insteken. Volgens gebruiksaanwijzing bakken. De uien in fijne ringen snijden en
in een pan bakken. Met azijn blussen en laten afkoelen. De ansjovis afspoelen
en drogen. De gril van het fornuis inschakelen. Uien, 2 ansjovisfilets en tomaten
op elk bladerdeegbodem verdelen. Met parmezaankaas bestrooien en ongeveer
twee minuten onder de gril bakken.

Eet smakelijk!

Per persoon: 480 kcal, 36 g vet

 

©2007 Maison Culinaire