|
Benodigdheden voor 8 personen
Van elk 100g:
wortels, selderij, shiitake, champignons,
Chinese
kool, tauge.
2 el sesam-olie, 1 knoflookteen, 1 el gember (gehakt), 2 el koriander
(gehakt),
cumin,
1 el currypoeder, 1 el rijstazijn, 1 el vissaus,
130 ml sojasaus, zout en peper, frituur-olie,
1 bos bieslok, 32 wantanvellen, 8
el citroensap,
3 el zoete
chilisaus.
|
|
|
Bereidingswijze
Groenten wassen
of schoonmaken. Wortels en selderij raspen. Paddestoelen
en Chinese
kool klein snijden. Groenten en tauge in hete sesamolie kort stoven.
Knoflook hakken.
Met gember, koriander, cumin, curry, azijn, vissaus en 50 ml
sojasaus bij
de groenten
voegen. Het geheel ongeveer 3 minuten stoven. Zout
en peper
toevoegen. Op elk
wantanvel
een klein beetje groente geven, tot zakjes vormen
en met bieslok
dichtbinden.
In hete olie 3 tot 4 minuten knapperig laten bakken.
Citroensap, chilisaus en
80 ml sojasaus verroeren.
Bij de groente-wantans serveren.
Eet smakelijk!
Per persoon:
130 kcal, 9g vet
|
|