appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
100 g boter of margarine, 2 vanillestokjes,
250 g suiker, 2 eieren,
100 g bloem,
2 tl bakpoeder,
1 snufje zout,
100 ccm melk,
900 g appels (bij voorkeur Cox Orange),
vet voor de vorm.

 

Bereidingswijze
Smelt het vet in een koekenpan. Halveer de vanillestokjes en krab het merg
eruit. Verroer de suiker, eieren, vloeibaar vet, bloem, bakpoeder, vanillemerg,
zout en melk tot een glad deeg. Schil de appels, deel ze in vieren en verwijder
de pitten. Snijd de appelstukken in dunne plakjes en vermeng ze met het deeg.
Vul het deeg in een gevette vorm van 30 cm doorsnee. Bak de taart in 45 minuten goudgeel in een op 220 graden het voorverwarmde oven (hetelucht 170 graden).
Dek de taart eventueel na circa 30 minuten met bakpapier af.
Serveer de taart lauwwarm.

Eet smakelijk!

Per portie: ca. 350 kcal, 13 g vet

©2007 Maison Culinaire