appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden voor 12 persoon
150 g pure chocolade (cacaoaandeel ten
minste 70 %),
4 verse eiwitten,
1 el suiker,
75 g slagroom,
cacaopoeder voor het bestuiven

 

Bereidingswijze
De chocolade verbrokkelen en in een kom over een heet waterbad laten smelten.
Van het heet waterbad afhalen en iets laten afkoelen. Het eiwit en de suiker stijf
roeren en met de vloeibare chocolade vermengen. De slagroom halfstijf roeren
en eveneens met de chocolademassa vermengen. De chocolademousse in kleine likeurglazen vullen en voor het serveren met cacaopoeder bestuiven.
Heerlijk bij de koffie!

Eet smakelijk!


Per portie: 75 kcal, 4 g vet


Gezien op Brigitte.de.

©2007 Maison Culinaire