Benodigdheden
2 eidooier, 4 el Marsala,
40 g suiker, 250 g mascarpone,
100 g slagroom,
200 g aardbeien, 2 perziken,
3 el sinaasappellikeur,
60 g amaretti,
2 el chocoladehagelslag,
muntbladeren voor de decoratie.
Bereidingswijze
Eidooier met Marsala en suiker in een kom in heet waterbad schuimig
roeren.
De kom uit het waterbad nemen en zolang doorroeren tot de massa
koud is.
De mascarpone met de Marsala-schuim vermengen. De slagroom stijfkloppen
en eveneens met de massa vermengen. De aardbeien afwassen, drogen
en
halveren. De perziken wassen, drogen en in dunne strepen snijden.
De sinaasappellikeur over de aardbeien en perzikstrepen geven. Van
de
amaretti kleine brokjes maken. De helft van het fruit en de amarettibrokjes
in dessertschalen verdelen en de mascarponecreme erover geven. De
overige
vruchten en amarettibrokjes erop verdelen en met chocoladehagelslag
en muntbladeren versieren.