appeltaart
   kaiserschmarren
   mascarponecreme
   prosecco-zabaione
   ricotta-peter creme met bramen
   mousse au chocolat
   petit-fours
   browniesterren
   lebkuchen
   spekulaasmuffins
   boterkoekjes
   vanillekipferl
   kaneelkoekjes
   vruchtenbrood
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benodigdheden
2 eidooier, 4 el Marsala,
40 g suiker, 250 g mascarpone,
100 g slagroom,
200 g aardbeien, 2 perziken,
3 el sinaasappellikeur,
60 g amaretti,
2 el chocoladehagelslag,
muntbladeren voor de decoratie.

 

Bereidingswijze
Eidooier met Marsala en suiker in een kom in heet waterbad schuimig roeren.
De kom uit het waterbad nemen en zolang doorroeren tot de massa koud is.
De mascarpone met de Marsala-schuim vermengen. De slagroom stijfkloppen
en eveneens met de massa vermengen. De aardbeien afwassen, drogen en
halveren. De perziken wassen, drogen en in dunne strepen snijden.
De sinaasappellikeur over de aardbeien en perzikstrepen geven. Van de
amaretti kleine brokjes maken. De helft van het fruit en de amarettibrokjes in dessertschalen verdelen en de mascarponecreme erover geven. De overige
vruchten en amarettibrokjes erop verdelen en met chocoladehagelslag en muntbladeren versieren.

Eet smakelijk!

Per portie: 340 kcal, 17 g vet

©2007 Maison Culinaire