Benodigdheden
330 g bloem, 3 tl bakpoeder
1 el speculaaskruiden,
1/4 tl zout,
100 g boter,
2 eieren, 90 g suiker
150 g zure room
2 druppels bakaroma amandel
Cranberrycompote
30 g gehakte hazelnoten
1 pakje vanillesuiker.
Bereidingswijze
Bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom zeven. Boter op laag vuur
laten smelten. Eieren en suiker met de
mixer mengen. Gesmolten boter, zure room
en bakaroma amandelen goed met het mengsel verroeren. Het bloemmengsel toevoegen en kort roeren tot alle ingrediënten net vermengd zijn.
De cranberrycompote voorzichtig door het beslag scheppen. Beslag over
12 muffinvormpjes verdelen. Met gehakte hazelnoten en vanillesuiker bestrooien.
In heteluchtoven bij 180 graden
in 25 minuten gaar bakken. Iets laten afkoelen.